Det er aldrig billigt at låne penge

Uanset hvor billigt et lån du finder, er det aldrig decideret billigt at låne penge. Uanset hvad koster det enten renter, gebyrer eller oprettelse – der findes ganske enkelt ikke en professionel låneudbyder, der tilbyder et lån, som vedkommende ikke tjener penge på.

Hvis du skal låne penge til forbrug – fx en ny telefon, en computer eller en rejse sydpå – så har du garanteret forsøgt dig med “billigt lån” på Google. Og det er der ikke noget at sige til. Det er trods alt de færreste af os, der er interesseret i at betale mere end højest nødvendigt for noget.

Det er bare paradoksalt, for et lån er jo i sig selv en dyr fornøjelse. Du låner penge for at købe noget til en bestemt pris (måske endda en god, billig pris), men du kommer i princippet til at betale mere for produktet, da du jo skal betale renter eller gebyrer for lånet.

Se på lånet med andre øjne

I stedet for at kigge på det som et billigt lån, så overvej i stedet, om det er et nødvendigt lån. Hvis du ikke har pengene på din konto, og du brændende ønsker dig noget – hvad enten det så er førnævnte telefon, ferie eller noget helt tredje – så kan det være en udemærket idé at låne penge. Du skal bare være opmærksom på, at det ikke er den billigste løsning, det vil nemlig altid være at spare op.

Inden du optager et lån, er det i øvrigt en rigtig god idé at lægge et budget, så du får overblik over, hvor mange penge du reelt har til rådighed hver måned. Måske opdager du endda, at du bruger uforholdsmæssigt mange penge på et eller andet, som du så kan skære ned for og på den måde efterlade plads til en opsparing – så behøver du nemlig ikke at låne næste gang, der er noget, du ønsker dig.

Nysgerrig på lån – læs mere her: https://ikanobank.dk/kampagnesider/billige-laan.