Hvad er et godt domæne at have?

15 June 2021
Anders Lundtang Hansen

Et domæne er det navn, som din hjemmeside har, som du registrerer, og som der så efterfølgende tilhører dig.

Det kan så stige i værdi, hvilket ofte hænger sammen med det brand, som der er knyttet til det navn, hvilket kunne være din virksomhed, der med tiden vokser.

Måske kan det også bare være sådan et godt domæne, at andre mennesker bare gerne vil have fingre i det – den slags så man for år tilbage, da internettet var nyt, hvor mange mennesker oprettede domæner for at sælge dem senere, uden de brugte dem til at have en hjemmeside på.
Nogle mennesker spekulerer stadig i den slags i dag.

Men det kan også være en tidstendens, der gør, at nogle ord, vendinger og sammensætninger bliver populære at have som ens domæne.

Det efterlader os dog stadig med spørgsmålet: hvad skal et godt domæne indeholde?

Dit domæne skal sige noget om dig

Nu kan man som bekendt søge efter de fleste ting, og så dukker der et link op – specielt hvis man har en god og målrettet SEO – så man som søger ikke behøver at taste dit domænenavn ind.

Har du også allerede fundet den ønskede hjemmeside, så har du måske også gemt den til senere brug, så du ikke skal finde den frem hver gang, men at du bare kan klikke på det hurtige link.

Men alligevel bør man tænke over ens domænenavn.

Det skal helst være kort at huske, man bør undgå tidligere sammensætninger såsom “oe” “aa” og den slags, da det er svært at huske, hvad dette står for, og man kan have svært ved at læse det.

Det er også bedst at undgå tal og bindestreger, da det også gør domænenavnene for lange at huske.

Når du så har fundet på det perfekte domæne, så skal du registrere det.

Det kan du gøre her: https://www.simply.com/dk/domains/.

Flere Nyheder