Skillevægselementer kan være få, mange; store og små

Skillevægselementer kan være få, mange; store og små

Hvad er en skillevæg egentlig, som du måske spørger om, hvis du aldrig har hørt det fagudtryk blive brugt før, for alle vægge er vel til for et eller anden omfang at dele rum op med, om der så er ruder i, så man kan se igennem, eller der er en fast væg, man ikke kan kigge igennem?

Dette er sådan set korrekt nok i sig, men en skillevæg er ret beset mere en mellemting mellem en fiks opdeling med et rullegardin på en sliske med hjul under og så det, når man opfører en fast væg, der gerne skal have hele rum eller være bærende i en bygning.

En skillevæg er ikke bærende, det er den i hvert fald sjældent ved tungere huse og konstruktioner, da sådan en skillevæg hurtigt kan sættes op og tages ned igen.

Men derfor er det jo ikke bare en hurtig krydsfinérplade, man lige banker op på en anden holdbar genstand som man så forbunder fra gulv til loft, for at det skal kunne holde.

Det ved disse alt om, som også er nogle af de bedste til at lave Skillevægselementer, nemlig paefa.dk.

Som regel er det korrekt, at skillevæggen går fra gulvet til loftet, så det er mellem disse to konstruktioner, der holde skillevæggen op, men ingen siger, at dette er nødvendigt.

Så skal man bare finde et underlag, de kan stå fast på, men man kan også – som vi lidt inde på – have skillevæggen på et rullende underlag, så man hurtigt kan omrokere, hvis dette skulle blive nødvendigt.

Men man har også privatliv, så man ikke bliver beskuet af dem på anden side, selvom de nok kan høre en, fordi skillevæggen sjældent går fra væg til væg, men blot deler rummet op på midten.

Et kendt eksempel med skillevægge er nok på hospitaler, hvor man deler stuerne op med disse rullegardiner.