En dygtig tekstforfatter kender også sine begrænsninger

13 April 2021
Anders Lundtang Hansen

editorial

Kender du det udtryk med, at hvis du skyder efter alle, så rammer du ingen?

Desuden skal man også huske på, at hvis man forsøger at gøre alle glade, så bliver ingen helt glade, og man ender måske som at fremstå som en lidt behagesyg person, der ikke kan finde du af at sætte sig i respekt.

Lad os overføre det til, at man ser sig som en dygtig tekstforfatter, men når man ser på ens konkurrenter, så kan man godt se, at man sakker bagud i udbuddet af ydelser.

Man har for længst besluttet, at sådan noget med grafik, IT med videre, der går ud over ens kompetencer, ikke er noget, som man vil beskæftige sig med.

Men de andre tekstforfattere har umiddelbart mange flere former for tekst-ydelser, end du ligger inde med.

Så skal du så forsøge at blive lige så god til de andre ting, eller skal du specialisere dig i nogle bestemt typer – eller måske bare en enkelt?

Hvad vil du egentlig som dygtig tekstforfatter?

Det er da klart, at hvis man kun tilbyder en enkelt eller to ydelser, så er der nok næppe så meget arbejde at lave, medmindre de ydelser favner bredt, og der er stor efterspørgsel efter dem.

Bliver du så god til måske fem eller seks måder at skrive tekster på, så er det måske godt at holde inde her, fordi det er en god grænse for, hvad man kan udstå at holde styr på og løbende blive bedre til at gøre.

Hvis man tilbyder ti typer af tekstformer eller mere, så vil det nok ramme kvaliteten, fordi man ikke kan være lige godt til det hele, og man kan ikke nå at følge med udviklingen på alle fronter.

Derfor er det nok bedst, hvis man låser sig fast på en lille håndfuld at typer af tekster, og så holder man sig til dem.

More articles