Det har været en lang vej til at skabe nutidens anatomi plakater

07 juni 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

Vi tager det så meget for givet, at man kan hænge en anatomi plakat på vores væg og se, hvordan kroppen ser ud indvendigt, hvordan den fungerer, hvad der hænger sammen og så videre.

For sådan har det altid været i vores levetid, men er du klar over, at der stadig er funktioner og indhold i kroppen, som videnskaben ikke ved, hvad skal bruges til, eller hvorfor vi gør det ene eller det andet?

Alligevel føler vi trods alt, at vi kender til det meste ved kroppen, når det handler om selve anatomien, men tidligere måtte man gætte sig frem til den slags, og der blev faktisk sat bremseklodser for, at videnskaben kunne undersøge den slags af specielt religiøse grunde.

Så vi skal virkelig være taknemmelig for, at det kan lade sig gøre at have anatomiske plakater hængende, for det kunne måske være sket tidligere, men måske ville vi også være sat endnu mere tilbage med vores viden.

anatomi plakater

En anatomisk plakat var ikke altid givet

I de tidlige tider gættede man bare på, hvad det var, man fandt inde i kroppen, og det var mere gætværk, end det var decideret videnskab, når man undersøgte kroppen.

Senere så man det lidt for blasfemisk, at man skulle til at skille kroppen ad for at lære den at kende, for mennesket var jo skabt perfekt i Guds billede, så det skulle man ikke begynde at pille ved.

Så tror det eller ej, men gravrøvere fik penge for at grave lig op, som der lige var døde, så videnskabsfolk kunne dissekere dem og undersøge dem, og det var ret så ulovligt, men der var ikke andre måder, man kunne komme til at se nærmere på kroppen.

Nu om dage donerer vi vores kroppe til videnskaben, så vi kan komme videre i forskningen, og vi kan forbedre de anatomi plakater.

Det er en dejlig udvikling.

 

Læs også artikler på nogle af vores svenske sider:

https://din-semester.se/

https://ferieguiden.se/

https://nya-expeditioner.se/

https://resebrevet.se/

https://reseposten.se/

https://rundresan.se/

https://semester-nytt.se/

https://semesternytt.se/

https://semesterposten.se/

https://travelguiden.se/

https://trevlig-resa.se/

https://utflyktsinfo.se/

Flere Nyheder