Hvad du kan lave af mad over et bålfad

26 July 2021
Anders Lundtang Hansen

editorial

Et bålfad er jo lidt en opgradering af det almindelige bål, hvor man her har et helt fad, der kan minde om en wokgryde, hvor den kan være placeret på terrassen eller på en græsplæne, uden man skal være bange for, at ilden antænder græsset direkte, eller man ender med at lave en brandplet på jorden.

Selvfølgelig kan flammerne stadig brede sig i blæst, og gnister kan fare omkring, men generelt er man mere sikret på den her måde.

Dette hjælper blandt andet også, når man er færdig med at bruge bålet, hvor man kan øse vand på det og lukke det helt til, så manglen på ilt kan forsøge at dræbe flammerne og den resterende ild.

Men i hvert fald har man aflukket ilden på den måde, som er lidt sværere at gøre med et almindeligt bål.

En af de andre spændende ting, man også kan gøre med sådan et bålfad, er at lave mad over det!

Anret gode retter takket være et bålfald

Og det skorter næsten ikke på, hvad man kan lave af mad over dette bål, om det skal være de klassiske snobrød på pind som snack, eller man anretter en stor kogeret i en stor gryde, som man stiller på en rist over bålet.

Apropos rist kan man også finde sådan en, der har et mere fint net af stænger, så man kan lægge pølser, brød og kød på bålet, så man kan holde grillaften på det bålfad.

Man kan også pakke bagekartofler ind i sølvpapir og smide dem direkte på bålet, så de bliver varmet op uden at blive brændt takket være sølvpapiret.

Den finte kan man sådan set også lave med mange andre madtyper.

Og til dessert kan man pakke en camembert ind i ditto og lægger den på risten, som så vil smage helt himmelsk, når man pakker den op og spiser den. 

More articles