Hvordan holder du styr på dine vinyler?

30 May 2021
Anders Lundtang Hansen

Det er et glædeligt syn, der møder dig, da du er i sektionen for vinylplader enten i en butik på nettet eller en fysisk af slagsen, og du får øje på en vinyl, som du altid har haft lyst til at eje, men som du ikke kunne finde andre steder.

Du har måske hørt, at den ellers skulle være dyr at finde i originaludgave, og på nettet er den også på auktion nogle gange til uhørte priser; så det gør slet ikke dig det fjerneste, at det her er et genoptryk, for du er ikke så fanatisk med din samling: du vil bare eje god musik på en fysisk udgivelse.

Så kommer du hjem til din samling og lægger pladen på hylden med de andre LP’er.

Da du så en dag gennemgår dine plader og skal finde en frem at høre med din ven, så opdager du, at du faktisk allerede havde den nævnte plade, du havde bare glemt det…

Hold styr på dine vinylplader med et system

Nu gør det måske ikke så meget, at man har en ekstraudgave af en god skive, hvis der skulle ske noget med den første – man kan måske endda give den her ekstra som gave!

Men det kan jo løbe op i mange udgifter, hvis du ender med at købe for mange plader, som du allerede har.

Det er nok på tide, at du får lavet et system med dine plader, så du let kan tjekke, hvad du ejer af plader.

Dette system kan du så skrive ind på din telefon, så du altid kan læse dig frem til, hvad der ligger i din samling.

Som eksempel kan man inddele ens plader alfabetisk efter kunstner, og de tilhørende plader til en kunstner kan man så sætte efter, hvornår de er udgivet.

Det er blot vores ydmyge forslag.

Flere Nyheder