Hvordan virker akupunktur?

Hvordan virker akupunktur?

Har du ondt eller lider du af noget som vestlig medicin ikke kan hjælpe dig til at komme af med, så er det måske på tide at du overvejer den gamle kinesiske behandlingsform akupunktur – der efterhånden er ved at være anerkendt i hele den vestlige verden som et supplement til vestlig medicin – du kan evt. prøve akupunktur Viborg, hvis du bor der i nærheden.

Mange undersøgelser på dyr og mennesker har vist, at akupunktur kan forårsage flere biologiske reaktioner. Disse reaktioner kan forekomme lokalt, dvs. ved eller tæt på applikationsstedet formidlet hovedsageligt af sensoriske neuroner til de mange forskellige strukturer vi har i centralnervesystemet. Dette kan føre til aktivering af små stier der påvirker forskellige fysiologiske systemer i hjernen såvel som i kroppen. På trods af betydelige bestræbelser på at forstå anatomien og fysiologien i “akupunkturpunkterne” forbliver definitionen og karakteriseringen af ​​disse punkter kontroversielle. Endnu mere undvigende er det videnskabelige grundlag for nogle af de vigtigste traditionelle østlige medicinske begreber som Qi, meridiansystemet og andre relaterede teorier, der er vanskelige at forene med nutidige biomedicinske oplysninger, men som fortsat spiller en vigtig rolle i evaluering af patienter og formulering af behandling i akupunktur.

Nogle af de biologiske virkninger af akupunktur er også blevet observeret, når akupunkturpunkterne stimuleres, og det understreger vigtigheden af ​​at definere kontrolgrupper til vurdering af biologiske ændringer, der skyldes akupunktur. Sådanne fund rejser yderligere spørgsmål vedrørende specificiteten af ​​de biologiske ændringer der sker ved akupunkturbehandling. Derudover er lignende biologiske ændringer, herunder ændringer i blodtryk blevet observeret efter smertefulde stimuli, kraftig træning og / eller afslapningstræning; Det er i øjeblikket uklart, i hvilket omfang akupunktur deler lignende biologiske mekanismer.

Det skal også bemærkes, at de såkaldte “ikke-specifikke” virkninger for enhver terapeutisk indgriben, herunder akupunktur, påregnes som en væsentlig del af dens effektivitet, og er derfor ikke tilfældigt.

Selvom man ikke kan sige præcist hvad det er der formidler den terapeutiske virkning af akupunktur, er det opmuntrende, at en række signifikante akupunkturrelaterede biologiske ændringer kan identificeres og omhyggeligt afgrænses. Yderligere forskning i denne retning er ikke kun vigtig for at belyse fænomenerne forbundet med akupunktur, men har også potentialet til at udforske nye veje i fysiologi, der ikke tidligere er blevet undersøgt.