Mange vælger flugten med alkohol

Mange vælger flugten med alkohol

Der er i dag mange, der føler sig presset i hverdagen. Det kan være, at de har svært ved at følge med, når det hele bliver for hektisk og kaotisk, og derfor kan der til tider være behov for en flugt, hvor man kommer helt væk fra de mange stressende tanker, der hersker. For nogle er det nok at sætte en film på og putte sig i sofaen, for andre er en god nats søvn med til at gøre underværker, mens det for andre igen synes som den eneste udvej at søge til andre midler som for eksempel alkohol.

 

En påvirket tilstand kan være med til at hæmme en markant i hverdagen

Alkohol kan hurtigt udgøre den flugt, der er behov for, idet man kommer i en påvirket tilstand, hvor der ikke nødvendigvis tages hensyn til hverdag og dagligdags trivialiteter. Når man finder ud af, at den flugt er ganske rar, kan den dog tage overhånd og komme til at være det eneste virkelige holdepunkt, som der er nogle, der oplever i hverdagen. Og så er det, at det kommer til at gå ud over ens liv på mere negative måder – især sundheden. Når man begynder at drikke for ofte og tye til alkoholen i alle situationer, kommer man nemlig ud i et misbrug.

 

Få hjælp til at komme tilbage på sporet

Og som det gør sig gældende med alle andre former for misbrug, er det noget, der hæmmer en i hverdagen. Det tager dømmekraften fra en, man bliver hurtigt til en anden person, som man måske egentlig ikke ønsker at være, og man danner sig uhensigtsmæssige vaner. Man trækker sig væk fra dem, man holder af, man kan måske ikke længere varetage sit job, og derfor synker man blot længere og længere ind i den alkoholiserede verden. For mange er det dog et tabu, og derfor lever mange i stille desperation uden at få den hjælp, som der er behov for, for at komme ud af misbruget. Det er dog aldrig for sent at komme tilbage på sporet – læs mere om det her.