Moderne maling i forhold til gammel maling

26 februar 2022
Steffen Pedersen

editorial

Der er forskel på gammel maling og moderne malinger i forhold til hvor tætte de er. Maling skal gerne være diffusionsåben for at der ikke ophober sig fugt inden bag maling og løsner malingen og puds over tid. Dette vil selvfølgelig ikke blive særligt pænt. Hvis man er i tvivl om dette, så kan du læse med i artiklen her for at finde ud af mere omkring emnet. 

Læs med i tråden her og find ud af mere.

malerkanonen

Typer af maling og gammelt maling

De første vandbaserede plastmalinger, der blev udviklet til facade brug, var alt for tætte og skabte mange problemer i forhold til fugt. Det var på grund af at malingen ikke var diffusionsåben. Moderne malinger er meget bedre i den forstand, men det gælder dog stadig at jo flere lag malingen der er på facaden, jo mere lukket vil malingen blive, altså mindre diffusionsåben. Så det har stor betydning i forhold til hvor mange gange man maler oven på det gamle lag maling. Uanset hvilken type du skal bruge, så bør du altid anskaffe dig maling i en god kvalitet og følge producentens anvisninger meget nøje. Maling i høj kvalitet har typisk et højt pigment indhold og dækker derfor meget bedre. Maling består grundlæggende at et pigment, et binde middel og et opløsningsmiddel, ved facade malinger vil det oftest være vand. 

Hvem kan jeg kontakte for at få hjælp?

Hvis du ikke kan gennemskue hvilken maling du skal benytte til din facade, så vil det være en god ide at kontakte en professionel til at få vejledning og hjælp. Du kan kontakte din lokale maler, eller så kan du også finde en via internettet. Du kan for eksempel søge på “maler til facaden”. Du kan til din egen fordel lave en undersøgelse på hvem der kan tilbyde præcis det du ønsker.

 

Læs også artikler på nogle af vores svenske sider:

https://dagligt-talat.se/

https://dagligtnytt.se/

https://Info-posten.se/

https://informationer.se/

https://informativt.se/

https://KortSagt.se/

https://NyttOchKrytt.se/

https://NyttPåTavlan.se/

https://SedanSist.se/

https://solonyheter.se/

https://svenska-nyheter.se/

Flere Nyheder