Sådan maler du dine egne gulve med epoxy maling på effektiv og sikker vis

22 June 2022
Kamilla Sonne

advertorial

Vil du gerne behandle dine hårde gulve af fx beton eller klinker, så du får et yderst holdbart og modstandsdygtigt resultat? Og vil du samtidig gerne have et gulv, som ikke stiller de store krav til vedligehold og rengøring?

Så skal du male dine gulve med epoxy maling. Epoxy gør nemlig, at malingen hærder, hvilket skaber en stærk overflade. Faktisk kan to lag epoxy maling holde op til 15-20 år, afhængigt af hvor god man er til at vedligeholde dem.

Epoxy er især populært i industrien, hvor det bliver brugt i lagerhaller, garager og lignende. Men også i dit eget hjem kan epoxy maling gøre en stor forskel i fx køkkenet og badeværelset, så man slipper for at være bekymret for uheld.

Vil du gerne prøve kræfter med epoxy, og vil du gerne gøre det på en sikker og effektiv vis, så læs endelig videre her.

epoxy maling

Du kan sagtens gøre det selv

I modsætning til hvad mange tror, kræver det ikke særlig professionel assistance at male med epoxy maling. Tværtimod kan man ofte klare det helt selv.

Det minder nemlig meget om almindelig maling. Dog skal man være opmærksom på, at epoxy maling er giftigt i uhærdet form.

Det er derfor vigtigt, at man bruger godt sikkerhedsudstyr. Det kan fx være i form af en heldragt, maske og handsker.

Step by step – mal med epoxy maling

Vil du male dit gulv med epoxy, skal du starte med at rengøre gulvet. Har det været malet med epoxy før, skal du give det en grunder.

Derefter skal malingen blandes og påføres, gerne inden for 2 timers tid. Så venter du i 12 timer og påfører endnu et lag, helst inden at der er gået 24 timer.

Så er du godt på vej til et flot og holdbart gulv i dit hjem, så du slipper for bekymringer.

Flere Nyheder