Godt at vide om gulvafslibning
Trægulve kan have stor charme, hvis de er pæne og velholdte. De kan dog også hurtigt blive triste at se på, når de er blevet slidte og der er kommet ridser i. Men hvor ofte skal du få slebet gulvet og skal det behandles med lak, olie eller maling?
Der er mange spørgsmål om vedligeholdelse, og her får du et par fif. Du kan også altid undersøge https://gulvkanonen.dk/ og få deres professionelle mening og tips.
Hvornår skal du have slebet gulvet og få ny overfladebehandling?
Det korte svar er, at du skal gøre det, når du synes dit gulv er blevet grimt. Det lidt længere svar er, når lakken på trægulvet er blevet slidt igennem, eller når der er kommet tilpas mange ridser og hakker i overfladen af træet. Dette er uanset kvaliteten på træet og om det er blevet behandlet med olie, sæbe eller lak.
Når du har slebet gulvet, har du til gengæld mulighed for at vælge overfladebehandling til gulvet. Hver træsort har selvfølgelig sine begrænsninger og alle overfladebehandlinger har sine fordele og ulemper, men langt hen af vejen handler det om, hvad du synes er pænt.
Når det er sagt, så bør du ikke slibe gulvet i tide og utide, da gulvet bliver tyndere for hver gang.
Kan dit gulv tåle at blive slebet?
Det er et spørgsmål, der afhænger meget af, hvilken type trægulv du har. Hvis du har et massivt trægulv, så vil det, afhængig af kvalitet kunne tåle at blive slebet flere gange end f.eks. et lamelgulv. Ved et massivt gulv, er de ofte samlet med not og fer og her er det vigtigt, at de ikke bliver slebet ned til et punkt, hvor samlingen bliver svækket.
Ved et lamelgulv er det ofte bygget af flere lag og det er det øverste lag af gulv, der bestemmer, hvor meget du kan slibe. De bedste kvaliteter har et øvre lag på ca. 6 mm og de billigste har et på ca. 2 mm, som dårligt kan klare en afslibning.