Skal jeg vælge en almindelige plæneklipper eller en robotplæneklipper?
Hvis græsslåningen næste sommer skal forløbe lettere og mere smertefrit end de foregående, kan du med fordel overveje at skifte din gamle, slidte plæneklipper ud.
Du kan vælge at anskaffe en ny en af den hånddrevne slags som kører bedre og slår græsset mere effektivt. De seneste plæneklipper modeller på plæneklipper modeller på det danske marked er både lettere og mere præcise end de gamle. Du kan vælge imellem benzindrevne eller eldrevne modeller – sidst nævnte er efterhånden lige så effektive som de benzindrevne af slagsen.
Hvis du ikke orker at løfte en finger i forbindelse med græsslåningen kan du overveje en smart robotplæneklipper. De nyere modeller tænker nærmest selv, og er uhyre nemme at programmere. Og så fås de i et prisleje hvor de fleste kan være med.
Hvordan bruger jeg en robotplæneklipper?
Hvis du beslutter dig for at investere i en smart batteridrevet robotplæneklipper bør du være opmærksom på at den ikke er 100% plug and play. Førs skal der nedlægges kanttråd til robotplæneklipper langs hele kanten af din have. Kanttråden skal også lægges rundt om eventuelle bede eller din havedam.
Kanttråd til robotplæneklipper er et særligt kabel som robotplæneklipperens sensorer registrerer. Disse sensorer fortæller robotplæneklipperen af den skal vende om. På den måde undgår du at din fine nye robotplæneklipper går på grund på din smukke stensætning, drukner i din havedam, ødelægger dit staude bed eller slet og ret løber hjemmefra.
Du kan vælge om kanttråd til robotplæneklipper skal nedlægges under jorden eller om du blot vil have den monteret i højde med græsplænen. Det anbefales at du får et professionelt firma til at nedfræse kanttråden. På den måde er tråden ikke synlig, den bliver hvor den skal, og du kan bruge den i al fremtid – også selv om du skifter din robotplæneklipper ud med en nyere model.
Få mere information og robotplæneklippere på husblog.dk.